Terug

Oet de steiger: moderne architectuur met fraai stukje metselwerk

De woning van de familie Brummelhuis in Oldenzaal kwam afgelopen week oet de steiger. En ineens verscheen er een prachtig staaltje moderne architectuur met een fraai stukje metselwerk.

Je zou het niet zeggen, maar dit is de woning op de plaats van de modderpoel waar we in november een artikel over schreven. Ondanks de vele regenval in het najaar konden de werkzaamheden wel gewoon doorgaan.
“En dat is zeker gebeurd, want afgelopen week konden de steigers worden verwijderd,” vertelt projectleider Rik Scherphof. “Er staat nu een heel mooi pand met fraai metselwerk. Dat is de verdienste van voornamelijk Jarno, Joeri en Ross, die veel op deze bouwplaats hebben gewerkt.”

Het ontwerp

Nu de steigers weg zijn, is het ontwerp van architect LEF ineens duidelijk te zien: moderne architectuur die zich kenmerkt door zware constructies die lijken te zweven. Dat effect wordt bereikt door de massieve stenen en de overstek. De grote overspanningen geven een indrukwekkend beeld.

De werkzaamheden

Wat zijn de volgende werkzaamheden in Oldenzaal? Scherphof: “De gevels worden op dit moment geïmpregneerd, voor dichtheid in de steen. Die is dan beter waterafstotend en geeft minder kans op groene aanslag. Een aanrader voor wie zo groen woont tussen de bomen als de familie Brummelhuis. Zeer binnenkort worden de aluminium kozijnen geplaatst en daarna gaan we al richting de afbouw.”

Proefproject WKB

Dit bouwproject geldt als proefproject voor de Wet Kwaliteitsborging Bouw, oftewel de WKB, waar Warmes al anderhalf jaar op voorbereid is en waar alle bouwprojecten vanaf nu moeten voldoen.

 

Oet de steiger: moderne architectuur met fraai stukje metselwerk