Terug

Alle appartementen plan Schasfoort bewoond

Alle woningen op plan Schasfoort in Denekamp zijn inmiddels bewoond en de sleuteloverdracht heeft plaatsgevonden.

We hebben er voor gezorgd dat de woningen iets eerder dan de opleverdatum toegankelijk waren voor de nieuwe bewoners zodat ze er zelf alvast aan het werk konden. Zo konden ze schilderen en dergelijke en konden ze meteen bij de sleuteloverdracht hun woningen betrekken. Dat was in één geval zeer wenselijk. De bewoners woonden er nog maar een week en toen werd de baby geboren…

Goede reacties

Plan Schasfoort is getransformeerd van een oud, gedateerd pand naar drie appartementen en vier woningen, allemaal in het startersbereik. Projectleider Sander Weusthof kreeg veel leuke reacties uit de buurt, onder andere van de bewoners van Lucia aan de overkant: “'Wat mooi uitzicht hebben we nu,' zeggen de buurtbewoners. 'Zelfs de stoep past bij het pand en alles is netjes.' Nou, ja, we hebben ons best gedaan.”

Voor kwaliteit gekozen

De werkzaamheden zijn klaar, de rust is weergekeerd en de buurt is verrijkt met een pand dat mooi is ‘opgekalefaterd.’
Weusthof: “Eerlijk gezegd had dit project veel simpeler gekund, maar we hebben er voor kozen om kwaliteit te leveren vanwege de uitstraling die wij nastreven. Dat is de verdienste van het bouwteamverband – waar onder anderen architect LEF bij was betrokken – dat materialen uitkoos die niet alleen duurzaam zijn maar ook een mooie uitstraling hebben. Denk daarbij aan keralit met houtnerf, Hebo-kozijnen en duurzaam geproduceerde gevelstenen. We wensen de bewoners veel woonplezier in hun mooie woningen.”

Perfecte thermosfles

Dit bouwproject werd ook wel de ‘bijna perfecte thermosfles’ genoemd vanwege de hoge isolatiedichtheid (oftewel Qv10-waarde). Hier lees je daarover.

 

Alle appartementen plan Schasfoort bewoond