Terug

In de schoefkoar: Bjarne Schulten

Elke maand neemt een werknemer van Warmes plaats in de oranje schoefkoar voor een vragenronde. Deze keer is dat Bjarne Schulten, de timmerman die ook veel tijd aan de vrijwillige brandweer besteedt.

Naam: Bjarne Schulten
Leeftijd: 20
Woonplaats: Ootmarsum
Functie bij Warmes: timmerman
Werkzaam bij Warmes sinds: augustus 2023, daarvoor als leerling


Hoe ben je bij Warmes terechtgekomen?

“De opleiding Bouwmensen bracht mij in contact met Warmes waarna ik er als leerling aan de slag ben gegaan. Na mijn ROC-diploma ben ik hier in dienst gekomen.”

Was je daarvoor al bekend met Warmes?

“Ik had de busjes vaak genoeg zien rijden maar ik was niet echt bekend met het bedrijf totdat ik er aan de slag ging. Er bleken meer studiegenoten als leerling bij Warmes te werken; kwam ik ze daar weer tegen. Zij zijn net als ik allemaal hier blijven werken na hun opleiding.”

Hoe zou jij de sfeer bij Warmes omschrijven?

“Gezellig maar ook leerzaam. Positief. Iedereen kan goed met elkaar overweg. Tijdens mijn opleiding was Gerald Haamberg mijn leermeester. Kevin Arens en Mart Oude Luttikhuis hebben me ook veel geholpen. Mart is nu mijn naaste collega met wie ik elke dag werk. Als je bij Warmes vragen hebt, kun je die altijd direct stellen en er wordt tijd genomen voor uitleg.”

Heb je je eigen huis gebouwd?

“Nee, daar ben ik te jong voor. Ik zou het wel graag willen maar dat wordt nog wel even sparen. Het liefst zou ik een beetje buitenaf bouwen en ik weet precies hoe het eruit zou moeten zien. Tijdens mijn werk zie ik veel stijlen voorbijkomen. Ik zou kiezen voor een combinatie van een oude steen, rode dakpannen en zwarte douglasplanken.”

Wat waren je eerste werkzaamheden voor Warmes?

“In mijn eerste week werkte ik voor EZB aan een blok van vijf huurwoningen in Oldenzaal. We hebben er zolders van binnenuit geïsoleerd.”

Wat was je mooiste klus ooit?

“De woning van Van der Keuken op bouwplan Almelo Noordoost was een heel mooie. Ik begon daar met stutten zetten voor de verdieping. Daarna ben ik de hele bouw gebleven als timmerman.”

Aan welk project werk je momenteel?  

“Ik werk nu samen met Mart bij de bouw van de woning van de familie Ikink in Albergen, een bijzondere woning. Heel mooi ook. Het wordt een woning in oude stijl met tegelijk een moderne uitstraling. Er wordt gebruik gemaakt van heel oude stenen, veel eiken en glas. Prachtige combinatie.”

Aan welk soort project zou je graag nog eens willen werken?

“Iets van een heel grote villa. Riet gedekt misschien, dat vind ik altijd mooi. Bij Warmes worden regelmatig behoorlijke huizen gebouwd, dus de kans dat ik een keer aan zoiets ga werken, zit erin.”

Wat zijn wat jou betreft de voordelen aan werken in de bouw?

“Werken op de bouw is super gezellig. En als er thuis iets gerepareerd of gebouwd moet worden, dan kun je dat gewoon zelf. Verder is het gewoon echt mijn hobby; ik ga nooit met tegenzin naar mijn werk, ook al maken we lange dagen. Aan de andere kant: die lange dagen duren tot 16.15 uur, dus je bent ook nog wel een keer thuis.”

Waar hou je je mee bezig als je niet aan het werk bent?

“Met de kameraden ben ik vaak te vinden in de keet en verder ben ik lid van de vrijwillige brandweer in Ootmarsum. In ben met de opleiding tot manschap bezig. Binnenkort is het examen brand, daarna volgen de examens auto’s knippen en gevaarlijke stoffen. In totaal duurt de opleiding ongeveer 2 jaar. Bij een uitruk is altijd plek voor een leerling in de brandweerwagen. Als aspirant-brandweerman ga je dus wel mee met een uitruk, maar ga je nog niet mee naar binnen bij een brandend gebouw.
Waarom ik voor de brandweer heb gekozen? Mijn vader is brandweerman; dat inspireert. Op een gegeven moment heb ik besloten om toch ook maar eens te informeren of dat iets voor mij is. Ik ben de opleiding samen met Stef Sanders gestart. Tot nu toe bevalt de opleiding ons goed, hoewel we ook nare dingen tegenkomen natuurlijk. Maar goed, we helpen er wel mensen mee.”

Deze vraag moest ik stellen van je collega’s: verslaap je je wel eens?

“Haha. Dat is in het verleden een keer gebeurd. Dat was toen heel vervelend en ik doe mijn best om dat niet meer te laten gebeuren. Het gebeurde toen ik net mijn contract had, zul je altijd zien.”

Waarom noemen ze je eigenlijk Wiebe?

“Wibe is mijn doopnaam, uitgesproken als Wiebe. Ik heb eigenlijk geen idee hoe het kwam. Ik geloof dat ik het ooit genoemd heb toen we ergens in de kost waren. Iemand noemde me vanaf toen zo en het is nooit meer weggegaan. Ik vind het niet erg hoor. Ik vind het wel grappig. Ik hoor mij eigen naam bijna nooit. Mijn kameraden noemen me Theo.”

In de schoefkoar

In de schoefkoar is de websiterubriek van Warmes waarbij werknemers hun verhaal vertellen vanuit de oranje Warmes-kruiwagen. Vandaag nam Bjarne Schulten plaats in de koar. Dit zijn z'n voorgangers:

Lotte Lammerink-Warmes
Ross Copeland
Bart Oude Griep
Maik Roeleveld
Joeri Leussink
Gijs Knippers
Frans Niehoff
Wilfried Borggreve
Stan Vollenbroek
Paul Roeleveld
Jesse Bonke
Marco Scholte
Arnold Holsink
Sven Arens
Kevin Arens
Mark Peters
Frans Oude Nijeweme
Stijn Lammerink
Hennie Ruël
Stef Schuurman
Bart Kamphuis
Johnny Postel
Rik Scherphof

 

 

In de schoefkoar: Bjarne Schulten