Terug

In de schoefkoar: Joeri Leussink

Elke maand neemt een werknemer van Warmes plaats in de oranje schoefkoar. Deze keer metselaar Joeri Leussink. “Zelfs nooit nagedacht over een ander beroep dan de bouw.”
 
Naam: Joeri Leussink
Leeftijd: 35
Woonplaats: Denekamp
Burgerlijke staat: relatie met Chantal, vader van Mats, Luka en Milena, bonusdochter Fleur
Functie bij Warmes: metselaar
Werkzaam bij Warmes sinds: sinds 2005 als BBL-student, in dienst sinds 2008

Hoe ben je bij Warmes terechtgekomen?

“Via Maik Roeleveld in onze schoolperiode. Ik wilde altijd al in de bouw werken en Maik nodigde me uit om eens bij hen op het bedrijf te komen kijken. Een soort snuffelstage, als je het nou zou benoemen. Eerst eens kijken hoe het is bij zo’n bouwbedrijf.”

Hoe zou jij de sfeer bij Warmes omschrijven?

“Die is wel heel goed. We kunnen het goed met elkaar vinden. Niet alleen op de werkvloer, maar ook tijdens de feestjes van Warmes. Het laatste personeelsfeest was ik er toevallig niet bij, maar normaal ben ik een van de laatste die weggaat.”

Ze hebben je wel drie maanden moeten missen.

“Ik ben vorig jaar 3 maanden naar Bonaire geweest. Ik kreeg de kans om er te werken en dat wilde ik graag proberen. Ik had bij Warmes afgesproken dat als het niet beviel, ik weer terug kon komen. Dat is precies wat er gebeurde. Ik ben liever in Lattrop dan op Bonaire aan het werk. Ik heb het erg gewaardeerd dat Warmes me de kans heeft gegeven om het te proberen. Maar het bevalt me hier toch echt beter.”

Wat was je eerste klus voor Warmes?

“De woning van dokter Koekoek in Berghum.”

En je mooiste opdracht?

“Alles is mooi om aan te werken, maar het landhuis aan de Denekamperstraat in Beuningen blijft me altijd bij als bijzonder project. Elke keer als ik er langs rij, denk ik nog: dat was mooi werk. Ontzettend hoog vooral. Ik heb er ook gewerkt toen de nieuwe eigenaren het bijgebouw lieten bouwen.”

Aan welk soort project zou je graag nog eens willen werken?

“Geen voorkeur. Ik vind metselwerk altijd mooi, zeker het bijzondere metselwerk met bogen en dergelijke.
Ik heb ook mijn kraanpapieren en ik zou best zo’n onmeunig hoge torenkraan willen bedienen, helemaal bovenin. Heel wat anders dan metselwerk.”

Heb je je eigen huis gebouwd?

“Nee, maar wel flink verbouwd. De hele bovenverdieping vernieuwd, het dak vervangen, dakkapel erop. We wonen hier prima zo, maar wellicht komt het er ooit nog van om een eigen huis te bouwen. Zou kunnen.”

Wat zijn wat jou betreft de voordelen aan werken in de bouw?

“Je kunt alles zelf maken zoals je het wilt hebben. Ik heb altijd al in de bouw willen werken; heb zelfs nooit nagedacht over een ander beroep.”

Waar hou je je mee bezig als je niet aan het werk bent?

“Voorheen zaalvoetbalde ik, maar dat stopte door een blessure. Knooien in de schuur, dat doe ik veel. Op vakantie gaan ook graag. Dit jaar gaan we vlakbij kamperen, op camping de Witte Berg in Ootmarsum. Afzien in een tent. Verder ook nog wat avontuurlijkers; kanoën in Zweden.”

 

In de schoefkoar: Joeri Leussink