Terug

Stagiair Steijn werkt aan eigen familieproject

Steijn Luijerink is momenteel bezig met een bijzondere stage bij aannemersbedrijf Warmes. Hij werkt aan het bouwproject van zijn familie in Losser.

Aan de Brinkstraat bouwt Warmes negen huurappartementen voor de familie Luijerink. De familie heeft een vleesveebedrijf in Overdinkel en bouwt momenteel dit plan in centrum Losser, met de naam Zilversmit.

Steijn Luijerink is derdejaars student bouwkunde aan het Saxion. “Mijn ouders ontwikkelen negen appartementen in het centrum van Losser, waarvan zeven specifiek in het startersbereik. Het toeval wil dat mijn stageperiode precies in de bouwperiode valt en dus heb ik Warmes benaderd voor een stageplek,” aldus Luijerink. “Ik hou me in mijn stageperiode dus bezig met onze eigen bouw. Ik ben veel op kantoor bezig met de tekeningen en zal ook veel op de bouw aanwezig zijn. Stage lopen op je eigen bouwproject, een betere leerschool bestaat er volgens mij niet.”

Bouw Zilversmit is gestart

De bouw van de appartementen is inmiddels gestart. De fundering is klaar, de begane grondvloer ook. Nu gaat de bouw de lucht in en wordt het zichtbaar. “We hebben veel aandacht besteed aan het exterieur. Belangrijk op een centrumlocatie als de Brinkstraat. We hebben gelukkig al veel goede reacties gehad van mensen uit het dorp.”

Huurders moeten nog even wachten

Plan Zilversmit worden specifiek voor starters gebouwd. De familie Luijerink vindt dat belangrijk aangezien ze zelf vijf kinderen hebben en ze zien hoe lastig het voor jongeren is om aan betaalbare woonruimte te komen.
“We hebben al veel aanvragen gehad van mensen die een appartement willen huren, maar huurders werven is nu nog niet aan de orde. Het gebouw moet er eerst staan,” besluit Steijn die het komende half jaar als stagiair bij Warmes werkt.

 

Stagiair Steijn werkt aan eigen familieproject