Terug

Erve Loman nadert voltooiing

De renovatie van erve Loman op het Singraven nadert zijn voltooiing. De familie Kroeze woont straks op een prachtige locatie in een bijzonder mooie woning. Een van de mooiste projecten waar Warmes aan heeft gewerkt.

Er wordt momenteel hard gewerkt aan het prestigieuze project op erve Loman. De schilder legt de laatste hand aan de werkzaamheden, het sanitair is geplaatst en het laatste elektrawerk afgemonteerd. Het is bijna tijd voor de oplevering.

Ongelooflijk mooi

Projectleider Jan Willem Weijers over het resultaat: “Het is ongelooflijk mooi geworden, zowel interieur als exterieur. Omdat het een monument is, was het een behoorlijke uitdaging. Het monumentale gebouw moest blijven staan maar er waren wel radicale wijzigingen nodig voor de restauratie, zoals donorgebinten.”
Klik hier voor het artikel over de bouwwerkzaamheden.

Weijers vervolgt: “Dit kunnen we echt wel een extreme restauratie noemen, maar wel een die heel goed heeft uitgepakt. Voor mij is dit een van de mooiste projecten waar ik aan heb gewerkt. Alles kwam hier samen; expertise en kennis van oude bouwtechnieken werd gecombineerd met moderne bouwtechnieken, naast restauratiewerk.”

Eer voor Fons Vollenbroek

Veel eer gaat naar timmerman Fons Vollenbroek. “Dankzij Fons’ kennis is alles goed verlopen,” aldus Weijers. “Als werkvoorbereider bedenk en calculeer ik, maar hij is degene die in de praktijk met zijn werklieden in conclaaf moet hoe het werk het best uitgevoerd kan worden. In dit geval heeft Fons de werkvolgorde aangepast.”

Er is veel gebruik gemaakt van Vollenbroeks kennis over oude bouwtechnieken en restauratiewerk. Het was ook een uitgelezen kans om die kennis over te dragen aan de jonge garde, zoals Sven Arens (in zijn schoefkoar-artikel lees je dat het zijn wens was om aan een dergelijk restauratieproject te werken).

Terugblik

Weijers besluit: “Nu Erve Loman nagenoeg klaar is, kijk ik er met gepaste trots op terug. Het resultaat mag er zijn. Als je straks de voor- en na-foto’s ziet, zie je hoe fantastisch het is geworden.”

 

Erve Loman nadert voltooiing