Terug

Erve Loman officieel opgeleverd

Erve Loman op landgoed Singraven is officieel opgeleverd. De familie Kroeze woont inmiddels in de prachtig verbouwde historische schuur. Het is een van de mooiste projecten die Warmes heeft gedaan.

Wat betreft projectleider Jan Willem Weijers een uniek project. “Van een monumentale schuur is een moderne woonboerderij gemaakt die aan alle eisen van vandaag de dag voldoet, zonder dat de beeldbepalende buitenkant er onder heeft geleden. Aan de buitenkant is alles vervangen, maar de originele uitstraling en details zijn allemaal behouden.”

De werkwijze

Hoe gaat zo’n project als dit in zijn werk? Een monumentaal pand als erve Loman vraagt om maatwerk, ook wat betreft werkwijze.
Weijers: “Binnen zijn we omgekeerd te werk gegaan. Normaal gesproken ‘bouw je op’, maar hier is eerst de zoldervloer gemaakt, die er nog niet was. Die vloer werkte meteen als doorvalbeveiliging voor wie op het dak werkte. Dat had ook met netten gekund maar dit was logischer. De verdiepingsvloer moest er immers toch komen. Bovendien was het handig voor het aanvoer van het materiaal.”

Klik hier voor het artikel over hoe erve Loman eruitzag voordat de verdiepingsvloer geplaatst werd.

Fundatie

De volgende stap was het verstevigen van de constructie middels een nieuwe fundatie. Rotte en ontbrekende delen van de gebinten zijn vervangen, hersteld en aangevuld. Aan de voorzijde van het gebouw zijn twee nieuwe gebinten geplaatst die oorspronkelijk het dak van het voorhuis droegen.

Nog even schilderen

Toen de constructie eenmaal stond, konden de werklieden binnen aan de slag. De betonvloer is geïsoleerd, voorzetwanden geplaatst, wanden geïsoleerd, gipsplaten erlangs, stucwerk aangebracht en tegelvloer erin.
“Toen nog even schilderen en klaar,” lacht Weijers. “Dat klinkt gemakkelijker dan het is natuurlijk. Het was juist een bijzonder uitdagend project.”

Echt vakmanschap

Warmes is trots op zijn vaklieden die echt vakmanschap hebben toegepast. Vooral wat betreft inzicht in het aanpassen van de bestaande constructie en het upgraden naar deze tijd.

Weijers: “Dat vereist veel engineering en is een vrij ingewikkeld proces, maar dat is juist het mooie aan zo’n uitdaging. We hebben de woning mooier en strakker gebouwd dan zichtbaar is. Als aan de buitenkant te zien is dat er netjes is gewerkt, dan mag geldt dat voor de achterliggende constructie ook. Dat zie je van buiten niet, maar pleit enorm voor de kwaliteit van de bouw. Dat is wat mij betreft de kracht van Warmes. Erve Loman is een prachtig voorbeeld van de kwaliteit die we leveren.”

Klik hier voor het artikel over het vakmanschap van voorman Frans Vollenbroek en zijn team.

Veel geluk gewenst

Nu erve Loman officieel is opgeleverd, is landgoed Singraven een prachtig gerestaureerde en verbouwde woonboerderij rijker.
Warmes wenst de familie Kroeze veel woonplezier en geluk toe in hun woning op een van de mooiste locaties van Nederland!

 

Erve Loman officieel opgeleverd