Terug

In de schoefkoar: Lotte Lammerink-Warmes

Voor het eerst een baby in de schoefkoar! Met z’n moeder én zijn grote broer. De schoefkoar is namelijk deze keer voor Lotte Lammerink-Warmes.

Naam: Lotte Lammerink-Warmes
Leeftijd: 31
Woonplaats: Lattrop
Burgerlijke staat: getrouwd met Stijn, moeder van Sam (2) en Noud (11 weken)
Functie bij Warmes: administratief medewerker
Werkzaam bij Warmes sinds: januari 2020

Hoe ben je bij Warmes terechtgekomen?

“Ik werkte bij een auto-onderdelenbedrijf in Geesteren toen er bij Warmes een plek vrijkwam en papa vroeg of ik die functie wilde. Ik heb er wel even over moeten nadenken omdat Stijn er ook al werkte. Zou dat wel leuk zijn, allebei in het bedrijf werken? Heb je elkaar dan ’s avonds ook nog wat te vertellen of heb je het alleen nog maar over het werk? Ik besloot het een half jaar te proberen. Het ging allemaal prima.”

Je bent tegenwoordig de vrouw van de mede-eigenaar. Hoe is dat?  

“Echt niet anders. In mijn eigen werk merk ik er al helemaal niets van; ik werk meer met Arnold en Anita. Zij zijn echt mijn naaste collega’s.
Ik vind het wel bijzonder dat Stijn nu ook in het familiebedrijf zit. Mooi dat het zo kan. Maar mocht je denken dat het hem is komen aanwaaien omdat hij met mij is: dat is echt niet zo. Hij heeft er veel en heel hard voor gewerkt.”  

Je hebt vandaag de primeur. Jij bent de eerste met je kinderen in de schoefkoar (hoewel Paul Roeleveld je voorging met zijn kleinzoon).   

“Ja, ik vond het wel leuk om ze allebei in de schoefkoar te zetten. Noud is nu 11 weken en het gaat heel goed. Hij lijkt op z’n broer en daarmee ook op z’n vader. Sam is echt een kopie van Stijn.”

Gaan ze allebei in de bouw werken, denk je?

“Die keus is helemaal aan hen. Sam is op een leeftijd dat hij shovels en trekkers mooi vindt, en voetballen. Leuk met opa en papa op de shovel en lekker buiten zijn. Maar wat voor werk ze gaan doen, mogen ze helemaal zelf weten.”

Hoe zou jij de sfeer bij Warmes omschrijven?

“Gewoon goed. Iedereen kan goed met elkaar en we zijn allemaal gelijkwaardig.”

Wat was je eerste klus voor Warmes?

“Als administratief medewerker had ik geen echte eerste klus, maar ik hou me al vanaf het begin bezig met uren inboeken, telefonie, afspraken maken voor Mijande, facturen maken, de bank, lonen en andere administratieve taken.
Ik vind alles leuk om te doen. Het bankwerk is mooi; daarmee komt en valt alles samen. Uren zijn ook leuk; dan zie je precies waar iedereen mee bezig is. Ik vind het sowieso leuk om op de hoogte te zijn van wat er allemaal in het bedrijf gebeurt.”

Met welk werk ben je nu bezig?

“Nergens mee. Ik heb nog een week verlof.”

Heb je je eigen huis gebouwd?

“Samen met Stijn, hoewel hij degene was die het letterlijk bouwde. Hij heeft ook zelf het ontwerp gemaakt. Hij had echt iets ontworpen wat ik mooi vond. We wonen er sinds 2019 en het bevalt heel goed. Het is een mooie plek en we gaan er niet meer weg.”

Wat zijn wat jou betreft de voordelen aan werken in de bouw?

“Geen gezeur. Ik werk met allemaal mannen en dat is toch heel anders dan met vrouwen. Mannen zijn heel duidelijk; het is ja of nee en geen gedraal. Daar hou ik wel van.
Verder is werken in de bouwwereld heel divers en heel breed. Je bent nooit met maar een onderdeel bezig, er speelt altijd heel veel. Er is altijd wel iets nieuws. Nieuwe uitdagingen, nieuwe dingen.”

Waar hou je je mee bezig als je niet aan het werk bent?

“Met mijn kinderen natuurlijk. Verder ga ik graag met vriendinnen op pad, weekendjes weg, naar familie, uit eten, gezellig wat drinken.
Eigenlijk hou ik me ook bezig met hardlopen maar dat kon de laatste tijd niet door de zwangerschappen. Daarvoor was ik heel fanatiek, ik heb zelfs de marathon van Münster gelopen. Het is wel de bedoeling om weer te gaan hardlopen, maar met twee kleine kinderen zal ik het wel iets minder fanatiek aanpakken.”

 

In de schoefkoar: Lotte Lammerink-Warmes